Wat betekent Dunya?

Dunya betekent in het Arabisch en Turks "Wereld". Wij van Kraamzorg Dunya stellen als doel om de geboorte van de nieuwe "Wereldburgers" met de nodige zorg op maat te assisteren en de moeder met het kind na de bevalling optimaal te verzorgen. De wereld staat zowel voor diversiteit en onderlinge verschillen als de gemeenschappelijke basis, de overeenkomsten tussen alle mensen.

Betrouwbaar

Betrouwbaarheid vormt een belangrijke basis voor gezonde relaties. Voor het toevertrouwen van de zorg voor moeder en kind is dit daarom ook een zeer belangrijk onderdeel van de zorg. Kraamzorg Dunya vindt het daarom belangrijk dat elk gezin 1 kraamverzorgende toegewezen krijgt en alle zorg middels dezelfde kraamverzorgende geleverd wordt. Dit komt ten goede van het vertrouwen en zal het gezin ook aangenaam ondersteunen.

Flexibel

Wij van Kraamzorg Dunya vinden flexibiliteit zeer belangrijk. De kraamzorg kent geen vaste werktijden, de bevalling kan elk moment komen dus staan wij met ons professionele team klaar voor u en uw kind en de rest van het gezin. Mocht u afwijkende wensen hebben, is dit te allen tijde bespreekbaar. Wel raden we u aan, om dit van te voren in het intakegesprek te vermelden.

Zorgzaam

Zorg voor de moeder, het kind en niet te vergeten de rest van het gezin is een primair doel voor ons. Wij maken er werk van om de moeder en het kind niet alleen te voorzien van de primaire zorg, maar ook alle omgevingsfactoren en alles wat erbij komt kijken te helpen om de eerste dagen na de bevalling alles zo optimaal mogelijk te maken.

Onze logo

De logo van Kraamzorg Dunya stelt een zwangere buik voor,. Met daarin een ongeboren kind in de kleur fuchsia, dat staat voor liefde. Het vormt een contrast met de grijze achtergrond. De nieuwkomer brengt kleur in het leven en trekt alle aandacht en liefde op zich. Tevens is de logo een schets van de aardbol, het witte deel is het land het grijze deel is water. Het fuchsia vormt de bewoonde streek. De tweeledige boodschap in de logo staat voor onze identiteit, betrokken en volwaardig aanwezig in de maatschappij, daarnaast ook oog voor de specifieke situatie en aanvullende wensen van de individu.

HKZ

HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector. Het HKZ Certificaat geeft aan dat onze instelling voldoet aan vooraf vastgestelde kwaliteitsnormen van de geleverde zorg. Dit houdt in dat onze organisatie voldoet aan alle beroepsnormen en de cliŽnt centraal stelt bij het leveren van de zorg.

Borstvoedingcertificaat

Kraamzorg Dunya werkt volgens de 5 standaarden van het keurmerk Baby-friendly.

https://www.babyfriendlynederland.nl/

BO Geboortezorg

Kraamzorg Dunya is aangesloten bij de overkoepelende Branche Organisatie Geboortezorg.

Kckz

Geregistreerd bij het Kenniscentrum Kraamzorg www.kckz.nl

9 maanden startpagina

9maanden startpagina